На півночі Польщі відкриють базу протиракетної оборони, щоб збивати російські ракети — Сікорський

У місті Редзіково, що на півночі Польщі, невдовзі відкриють базу протиракетної оборони, яка буде частиною інтегрованої системи протиповітряної та протиракетної оборони НАТО. Про це розповів міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в ефірі Radio Rebeliant, повідомляє "Громадське".

За його словами, базу відкриють «найближчими тижнями», хоч «опоненти» стверджували, що проєкт бази знищили.

Також Сікорський запевняє, що вів переговори, «щоб ракети [з цієї бази] могли збивати й російські ракети, які летять на Польщу, а не тільки іранські, які летять на США».

Про оперативну готовність бази в Редзіково оголосили ще за підсумками липневого саміту НАТО у Вашингтоні, пише PAP. Тоді ж тодішній генсекретар НАТО Єнс Столтенберг сказав, що ця база, яка є частиною протиракетного щита НАТО, готова розпочати місію.

Нагадаємо, більшість поляків вважає, що військові мусять збивати російські ракети чи дрони над Польщею. 

Як повідомлялося, у МЗС Литви заявили, що Польща має збивати російські ракети над країнами НАТО. 

Статті

Донбас
13.10.2024
18:11

У Луганську Путін дякував кожному, хто кидав папірець в урну. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Очікувано минулого тижня найважливішою темою ЗМІ окупованого Донбасу став день народження російського диктатора Путіна. Своєрідний старт цунамі привітань від місцевих колабораціоністів усіх мастей дав спікер Кремля Дмитро Пєсков. «Президент... не...
Луганськ
12.10.2024
09:00

Територія відсутня, а бюджет є: яким чином контролюються бюджетні витрати Луганської області

"Оскільки військові адміністрації здебільшого закуповують необхідні розхідні матеріали, то великих закупівель, які потенційно можуть викликати суспільний інтерес, практично немає".
Країна
11.10.2024
13:38

Бюджет-2025: стеля можливостей

Соціальні виплати наступного року не підвищуватимуться (за винятком пенсій), воєнні витрати також залишаться на нинішньому рівні. Такими є головні особливості проєкту держбюджету-2025
Всі статті