На підконтрольну Україні територію вдалося повернути ще дев'ятьох дітей віком від 13 до 17 років - Лубінець

На підконтрольну Україні територію в межах ініціативи Bring Kids Back вдалося повернути ще дев'ятьох дітей віком від 13 до 17 років. Про це повідомив у Телеграмі  уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

"Повернення 9-ти дітей та 20-річного юнака із братом відбулося в межах реалізації затвердженого плану дій Президента України Bring Kids Back UA.  Вік повернутих від 13 до 17 років. Деякі з них мають інвалідність та тяжкі захворювання.

Сьогодні ми вже зустріли дітей, яких із батьками чи законними опікунами розділила лінія фронту та окупанти. Повернуті українці – з Херсонської, Запорізької, Донецької, Луганської областей та Криму. Деякі з повернутих дітей на початок повномасштабного російського вторгнення в Україну перебували в Олешківському дитячому будинку-інтернаті. Згодом їх окупаційна влада вивозила до м. Скадовськ та Росії", - написав Лубінець.

За його словами, повернути дітей вдалося за посередництва держави Катар.

Один із хлопців, який сьогодні повернувся на рідну землю, втратив тата, який захищав Україну під час російського вторгнення. Дехто з дітей – нарешті за тривалий час обійме рідних, які віддано несуть службу в різних структурах України. Дехто – повернувся до дідуся з бабусею, адже саме вони можуть подарувати щасливе дитинство на рідній землі. 

"Заради допомоги у возз'єднанні, до нашого Офісу зверталися не лише дорослі, а й самі діти, які мріяли виїхати до своїх мам і тат на рідну землю. Тож ласкаво просимо додому!   Дякуємо дотичним державним органам за чудову співпрацю, яка принесла гарний результат. А фонду BGV за надання необхідної допомоги", - зазначив він.

"Якщо ваша дитина зникла, і ви як законний її представник не знаєте її місця перебування – обов’язково повідомте про цей факт Національну поліцію України за номером 102. Якщо ж Ви переконані, що дитину депортували на РФ, чи вона перебуває на ТОТ, то окрім поліції варто повідомити й нас – Офіс Омбудсмана", - додав Лубінець, вказавши контакти:

гаряча лінія 0 800 50 17 20 – у межах України, 044 299 74 08 – для дзвінків з-за кордону, електронна адреса – [email protected]

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті