На окупованому Запоріжжі зафіксовані випадки домагання до школярів з боку російських “казаків” - ЦНС

На тимчасово окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей зафіксовано чисельні випадки неправомірної поведінки з боку так званої “казачої сотні” з Бєлгородської області, яку загарбники найняли охороняти школи. Про це повідомляє Центр національного спротиву 12 жовтня.

“Зафіксовано випадки рукоприкладства та протиправних обшуків, під час яких школярі стали жертвами сексуальних домагань з боку так званих “охоронців”, - зазначається у повідомленні.

Також, за інформацію ЦНС, ці бойовики нерідко перебувають у нетверезому стані та чіпляються до школярів через зовнішній вигляд, зокрема, одяг, стрижку або фарбоване волосся.

У Центрі додали, що на фоні окремих конфліктів з місцевим населенням на окупованих територіях місцеве підпілля ліквідувало 4-х “казаків” на Запоріжжі.

Як повідомлялось раніше, росіяни планують виробляти дрони на окупованому Запоріжжі і залучатимуть дітей.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті