На окупованій Луганщині місцева «влада» продовжила «особливий режим електроспоживання»

У так званій «ЛНР» продовжили «особливий режим електроспоживання», яким обмежується подача електроенергії на підприємства. Про це повідомив окупаційний «міністр палива, енергетики та вугільної промисловості ЛНР» Денис Ярош 23 липня, пишуть окупаційні ЗМІ.

«Особливий режим електроспоживання в ЛНР продовжено», - ідеться в повідомленні.

Окупанти зазначили, що таке рішення ухвалено «Об'єднаним диспетчерським управлінням енергосистеми Півдня» з метою недопущення каскадного розвитку аварії та неконтрольованого погашення значного обсягу споживачів в енергосистемах півдня Росії, куди вони включили й енергосистему окупованої території Луганської області.

«Обмеження режиму споживання електроенергії на території ЛНР не вплинуть на соціальні об'єкти або побутових споживачів», - сказано в повідомленні окупаційного “міністра”.

Джерела «ОстроВа» - місцеві мешканці - підтверджують, що подачу електроенергії обмежують тільки підприємствам, також подекуди відсутнє вуличне освітлення. На території області, окупованій із 2014 року, а також на «тихоокупованій» півночі області у побутових споживачів і в соціальних установах світло є. На відміну від населених пунктів, зруйнованих бойовими діями, де воно відсутнє, незалежно від відключень. 

Раніше повідомлялося, що жителів окупованої Луганщини готують до відключення вуличного освітлення. Інакше буде ще гірше.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті