На Луганщині батьків змушують на канікулах звітувати про стан здоров'я дітей і "зливають" у "міліції" тих, чиї діти "брудні бігають по селу"

Вчителі-колаборанти на окупованій території Луганської області змушують батьків він час літніх канікул регулярно звітувати про стан здоров'я дітей - вчителям, у свою чергу, робити це звеліли директори шкіл. Про це "ОстроВу" повідомили мешканці окупованого Старобільського району 8 липня.

"Тих, у кого є діти шкільного віку, контролюють постійно, - каже джерело. - Нещодавно веліли надавати відомості про стан здоров'я дітей і під час канікул".

За словами джерела, через педагогів-колаборантів та подекуди через медиків окупанти цілеспрямовано вишукують, за що можна поставити тих чи інших батьків з дітьми на облік у соцслужбах та у дитячій кімнаті міліції. 

Так, "ОстроВу" розповіли про те, як під час перевірки у місцевій "народній міліції" мешканця одного з сіл до нього вийшла співробітниця так званої дитячої кімнати міліції й заявила: "До нас надійшов сигнал про те, що ваша дитина бігає брудна по селу". При цьому перевірка відбувалась з абсолютно іншого приводу. Пізніше з'ясувалось, що "сигнал" надійшов від викладачки місцевої школи через конфлікт її дітей з дитиною чоловіка.

"Пояснювати очевидні речі - що це село зі ставками й пильними ґрунтовими дорогами, і тут переважна більшість дітей влітку бігають брудними - марно. Вони просто фіксують таким чином вразливих людей", - каже джерело.

Батьків, які таким чином чи через медичні заклади (як у випадку, про який писав "ОстроВ", коли змушують писати пояснювальні, якщо дитина потрапляє у лікарню з травмою) ставлять на облік у соцслужбах та дитячій кімнаті міліції й далі пильно контролюють, вишукуючи нові "слабкі місця" у вихованні дітей. Потім пропонують дітям з таких родин "відпочинок" десь у таборах РФ, потім - заклади інтернатного типу на кшталт кадетських корпусів. 

Раніше повідомлялось, що жителям окупованої Старобільщини поставили ультиматум щодо комунальних боргів: "Термін оплати - 10 днів з моменту публікації".

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті