На Луганщині батьків змушують на канікулах звітувати про стан здоров'я дітей і "зливають" у "міліції" тих, чиї діти "брудні бігають по селу"

Вчителі-колаборанти на окупованій території Луганської області змушують батьків він час літніх канікул регулярно звітувати про стан здоров'я дітей - вчителям, у свою чергу, робити це звеліли директори шкіл. Про це "ОстроВу" повідомили мешканці окупованого Старобільського району 8 липня.

"Тих, у кого є діти шкільного віку, контролюють постійно, - каже джерело. - Нещодавно веліли надавати відомості про стан здоров'я дітей і під час канікул".

За словами джерела, через педагогів-колаборантів та подекуди через медиків окупанти цілеспрямовано вишукують, за що можна поставити тих чи інших батьків з дітьми на облік у соцслужбах та у дитячій кімнаті міліції. 

Так, "ОстроВу" розповіли про те, як під час перевірки у місцевій "народній міліції" мешканця одного з сіл до нього вийшла співробітниця так званої дитячої кімнати міліції й заявила: "До нас надійшов сигнал про те, що ваша дитина бігає брудна по селу". При цьому перевірка відбувалась з абсолютно іншого приводу. Пізніше з'ясувалось, що "сигнал" надійшов від викладачки місцевої школи через конфлікт її дітей з дитиною чоловіка.

"Пояснювати очевидні речі - що це село зі ставками й пильними ґрунтовими дорогами, і тут переважна більшість дітей влітку бігають брудними - марно. Вони просто фіксують таким чином вразливих людей", - каже джерело.

Батьків, які таким чином чи через медичні заклади (як у випадку, про який писав "ОстроВ", коли змушують писати пояснювальні, якщо дитина потрапляє у лікарню з травмою) ставлять на облік у соцслужбах та дитячій кімнаті міліції й далі пильно контролюють, вишукуючи нові "слабкі місця" у вихованні дітей. Потім пропонують дітям з таких родин "відпочинок" десь у таборах РФ, потім - заклади інтернатного типу на кшталт кадетських корпусів. 

Раніше повідомлялось, що жителям окупованої Старобільщини поставили ультиматум щодо комунальних боргів: "Термін оплати - 10 днів з моменту публікації".

Статті

Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Всі статті