На кордоні з Польщею в черзі близько 3,5 тисячі вантажівок - ДПСУ

На українсько-польському кордоні й надалі блокуються чотири напрямки. Ситуація практично незмінна, в черзі перебувають майже 3,5 тисячі вантажних транспортних засобів. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону 10 грудня..

Серед напрямків, які блокуються:

  • "Рава-Руська-Гребенне";
  • "Ягодин-Дорогуск";
  • "Краківець-Корчова";
  • "Шегині-Медика".

В черзі перебувають майже 3,5 тисячі вантажівок. Найбільше навпроти "Шегині" - 1200 одиниць й "Ягодин" - 900 одиниць.

Як пояснив Демченко, протягом доби певний рух відбувається, втім динаміки, яка була до 6 листопада - немає. Найменший рух фіксується на пункті пропуску "Ягодин", хоча це найбільший інфраструктурний напрямок.

"Власне, ті впровадження щодо напрямку пункту пропуску "Угринів", коли порожні вантажні транспортні засоби вагою з понад 7,5 тонн можуть перетинати кордон на виїзд з України - поки що не бачимо послаблень з того боку, щоб впровадження певних домовленостей давали поштовхи для збільшення транспортних засобів", - додав Демченко.

Нагадаємо, майбутній прем'єр-міністр Польщі пообіцяі "негайно взятися" за деблокування вантажних перевезень на кордоні з Україною

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті