На Харківщині гасять лісові пожежі, що охопили понад 460 га - ДСНС

У Харківській області триває ліквідація шести лісових пожеж, що виникли в період із 15 до 18 вересня. Про це повідомляє ГУ ДСНС у Харківській області.

"Загальна площа цих лісових пожеж становить понад 460 га. Також палає 33,5 га сухого трав'яного настилу навколо лісів, що горять", -йдеться у повідомленні.

Остання за часом пожежа розпочалася в середу вранці в селі Хотімля Старосалтівської громади, де горить лісова підстилка на площі 500 м кв.

Найбільшу за площею лісову пожежу зафіксовано на території Васищівського лісництва поблизу селища Васищеве Безлюдівської громади. Вона розпочалася 15 вересня близько 7:00 одразу в чотирьох локаціях. Завдяки зусиллям рятувальників ДСНС та відомчої пожежної охорони лісового господарства 16 вересня о 19:15 вогонь вдалося локалізувати на загальній площі 207,7 га. Роботи з його ліквідації тривають.

Станом на 18 вересня локалізовано чотири пожежі з шести. До їх ліквідації залучено близько 350 рятувальників і 74 одиниць техніки ДСНС, а також 23 одиниць техніки та понад 50 лісників.

Як повідомлялося, на Донеччині ліквідовано масштабну лісову пожежу на території парку «Святі гори». 

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті