На фронті від початку доби відбулося майже 100 зіткнень на восьми напрямках - Генштаб

Уздовж усієї лінії фронту від початку доби зафіксовані 98 бойових зіткнень, бої тривають на восьми напрямках. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у зведенні станом на 16:00 29 серпня, 

Як зазначають у Генштабі російська армія продовжує застосовувати авіацію, зокрема керовані авіабомби, й атакувати на всіх напрямках, особливо активно – на Покровському.

Українські захисники тримають рубежі та вживають усіх необхідних заходів для недопущення прориву оборони.

Війська РФ не припиняють бити по північних областях України. Від вогню ворожої артилерії постраждали райони Братениці, Дружби, Бобилівки, Дмитрівки, Прогресу, Студенока, Пономаренків та Хрінівки. Авіаційних ударів загарбники завдали по Водолагах, Білопіллю, Микитівці й Бондарівщині, випустивши по них 16 керованих бомб.

Російська армія продовжує бомбардувати також і власні території: на Курську область скинула за сьогодні вже 16 авіаційних бомб.

На Харківському напрямку від початку доби відбулися два бойові зіткнення. Українські оборонці відбили ворожу атаку в районі Вовчанська. Відбиття ще однієї штурмової дії російських військ триває у тій же локації.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили дев’ять ворожих атак поблизу Синьківки, Колісниківки й Лозової. Ще п’ять атак тривають біля М’ясожарівки, Колісниківки, Степової Новоселівки та Лозової.

На Лиманському напрямку триває атака російських військ поблизу Макіївки. Від початку доби на цій ділянці фронту українські захисники відбили вже 12 штурмових дій поблизу Твердохлібового, Чернещини, Дружелюбівки, Невського, Торського та в Серебрянському лісі.

На Сіверському напрямку армія РФ намагалася штурмувати позиції Сил оборони поблизу Верхньокам’янського та Виїмки. Три спроби загарбників завершилися невдачею, два боєзіткнення ще тривають.

На Краматорському напрямку російські війська за підтримки авіації намагаються просуватися на позиції оборонців у районі Кліщіївки, Андріївки й Часового Яру. Захисники України відбили там уже чотири атаки.

На Торецькому напрямку за підтримки штурмової авіації ворог дев’ять разів атакував позиції Сил оборони. Бої тривають поблизу Торецька та Сухої Балки.

На Покровському напрямку ситуація лишається найнапруженішою. Запеклі бої йдуть у районах Воздвиженки, Зеленого Поля, Миролюбівки, Гродівки, Новогродівки, Карлівки, Маринівки й Михайлівки. На цій ділянці фронту від початку доби росіяни намагалися штурмувати українські позиції 23 рази.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 11 ворожих штурмів поблизу Георгіївки та Костянтинівки. Тривають шість бойових зіткнень у районі Красногорівки.

На Времівському напрямку захисники України відбили дві штурмові дії, здійснені військами РФ у бік Костянтинівки. Росіяни не полишають спроб прорвати оборону в напрямку Вугледара й Водяного, на цей час там тривають шість їхніх атак.

На Оріхівському напрямку українські оборонці відбили три безуспішні атаки загарбників поблизу Малої Токмачки й Роботиного.

На Придніпровському напрямку активних дій російська армія протягом дня не вела.

«Командування Збройних сил України вживає всіх необхідних заходів для стримування наступу противника», – наголосили в Генштабі.

Нагадаємо, Зеленський і Сирський обговорили план оборонних дій в Покровську і Торецьку. 

Статті

Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Всі статті