На Донеччині з лютого 2022 року кількість підприємств харчової та переробної промисловості скоротилася майже втричі - ОВА

На Донеччині після початку повномасштабної війни з РФ кількість підприємств харчової та переробної промисловості скоротилася майже втричі – з 79 до 27. Про це на брифінгу заявила заступниця директора департаменту агропромислового комплексу і земельних ресурсів Донецької облдержадміністрації Олена Рибакова, - повідомляє Укрінформ.

«Щодо ситуації на продовольчому ринку області - у нас на підконтрольній території залишилося 79 підприємств харчової та переробної промисловості. Але на сьогодні (після повномасштабного вторгнення Росії в Україну – ред.) з них працюють тільки 27, з яких 14 підприємств – це хлібопекарська галузь», - сказала Рибакова.

Вона зазначила, що великі хлібопекарські підприємства, які були на Донеччині в Бахмуті, Сіверську та Торецьку, наразі не працюють або через окупацію, або через ворожі обстріли. 

Найбільшими наразі залишились хлібопекарські підприємства в місті Слов'янськ та Дружківка, а також є дрібні торговельні підприємства. 

За словами Рибакової, хліб у Донецьку область також завозять з Дніпропетровської та Запорізької областей. 

Говорячі про ціни на хліб у регіоні, вона заявила, що з початку року вони трохи змінилися.

«Якщо порівнювати з початком року, то в області відбулося зростання вартості хліба житньо-пшеничного на 3%, хліба пшеничного на 7%, батона нарізного на 20%, а ціна Бородинського та Дорожнього - їх вартість зменшилась на 10% та 5% відповідно», - констатувала чиновниця.

Як повідомлялося, зафіксовані збитки аграрних підприємств Донеччини від ворожої агресії з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну сягають понад 5 млрд грн.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті