На Донеччині з Лиманської громади «Білі янголи» евакуювали дві родини з дітьми

У Донецькій області з Лиманської громади поліцейській подрозділ «Білі янголи» евакуювали дві родини з дітьми, - повідомили правоохоронці 26 червня.

«Було страшно, під час обстрілів сиділи в будинку», - розповідає 13-річна Марійка з Дробишевого. 

А родина з села Ставки, в якій виховується 14-річна Поліна, пережила приліт двох мін у двір.

"Під час евакуацій лунали вибухи. Дітей захищали броньоване авто та спеціальні бронежилети й каски, які вдягнули на них правоохоронці. Обидві сім’ї вирушили до Західної України, де для них вже приготовано житло", - йдеться у повідомленні.

У поліції акцентували, що через російські атаки  безпекова ситуація в громаді залишається критичною.

"З міста Лиман, сіл Липове, Нове, Карпівка, Ставки триває обов’язкова евакуація. З початку цих заходів вивезено близько 50% дітей разом з їхніми рідними", - повідомили правоохоронці.

Статті

Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Донбас
30.06.2024
17:00

"Режим поводився щодо цих регіонів як колоніальний..." Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продемонстрували, що цілком можуть обходитися без журналістів. Достатньо отримати з Москви готове інтерв'ю і зробити вигляд, що хтось із російських чиновників чи бізнесменів давав його саме місцевим виданням....
Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Всі статті