На Донеччині випускатимуть безкоштовну газету - МКІП

МКІП наразі співпрацює з партнерами з метою підтримки друку газети для розповсюдження на прифронтових територіях Донецької області, де зокрема міститиметься інформація щодо протимінної безпеки й гуманітарної допомоги. Про це в коментарі Укрінформу повідомила директорка департаменту інформаційної політики та інформаційної безпеки Міністерства культури та інформаційної політики Ганна Красноступ.

«Друковані медіа необхідні на територіях, близьких до фронту, та на звільнених територіях, де мовлення не завжди буває стабільним. Тож ми з різними міжнародними партнерами з розвитку проводимо роботу з поширення спеціальних безоплатних випусків друкованих видань із суспільно необхідною інформацією, зокрема, щодо протимінної безпеки і гуманітарної допомоги. Задля цього ми підтримуємо місцеві редакції. Зокрема, у Херсоні ми допомагаємо видавати газету «Гривна», а на Харківщині - «Слобідський край». Ми також зараз працюємо над виходом таких примірників газет на Донеччині», - розповіла вона.

Красноступ зауважила, що допомогу місцевим виданням також надає Національна спілка журналістів України, що опікується понад 30 видань.

Директорка департаменту МКІП додала, що, крім друкованих медіа, міністерство підтримує поширення книжок з прозою та віршами. Зокрема, у межах реалізації проєкту «Книга для зміцнення національної єдності» поширюються друковані видання, що мають попит не лише серед цивільних, а й серед військових.

«Наразі ми плануємо проєкт, за яким видаватимемо книжки маленького формату - кишенькові. Також поширюватимемо їх серед військових», - сказала вона.

Як повідомлялося, т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв на Донеччині наголосив на потребі збільшення кількості журналістів в регіонах, аби краще висвітлювати місцеве життя.

Статті

Донецьк
08.07.2024
18:00

Від ідеї до міжнародного проекту: психологічна допомога у формі гри

Гра «Переродження» – це міні тренінг, який в легкій, ігровій формі поєднує різні підходи психодіагностики, психотерапії та коучингу. Основними інструментами виступають метафоричні карти авторської розробки.
Донбас
07.07.2024
17:38

Як "бойові буряти" з приазовськими греками навіки побраталися. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня допитливі читачі могли за пафосними заголовками публікацій ЗМІ окупованого Донбасу побачити реальну картину "поліпшення життя" в "народних республіках". Для цього навіть не треба було вчитися езопової мови або читати між рядків....
Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Всі статті