На Донеччині розпочався судовий процес щодо настоятеля Свято-Успенської Святогірської лаври УПЦ МП

На Донеччині розпочався судовий процес у кримінальній справі щодо митрополита, настоятеля Свято-Успенської Святогірської лаври УПЦ МП Арсенія, якого підозрюють у здачі окупантам позицій ЗСУ. Про це Укрінформу повідомила керівниця пресслужби ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях Галина Прищепа.

«Так, суд ще триває. Настоятеля Святогірської лаври привозять у Слов'янський міськрайонний суд», – сказала Прищепа.

Вона зазначила, що 8 серпня проходило підготовче засідання суду. Але засідання на прохання настоятеля на день перенесли через те, що не всі п’ять адвокатів митрополита прибули до суду.

Як повідомлялося, Служба безпеки України у квітні 2024 року задокументувала підривну діяльність з боку настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП митрополита Арсенія. Слідчі повідомили митрополиту про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу (Поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, в умовах воєнного або надзвичайного стану); йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Правоохоронці не виключали, що настоятель Свято-Успенської Святогірської лаври УПЦ МП Арсеній, якого підозрюють у тому, що він «здавав» окупантам позиції ЗСУ, міг мати спільників.

Наприкінці червня 2024 року матеріали кримінального провадження відносно митрополита були скеровані до суду для розгляду по суті. Тоді у кримінальному провадженні все залишилось так само, як і було на стадії підозри.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті