На Донеччині продовжують працювати понад 500 аграрних підприємств

Понад 500 аграрних підприємств продовжують працювати у прифронтових районах Донецької області станом на початок липня. Про це повідомив департамент агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької облдержадміністрації у Телеграм 1 липня. 

"Працюють 512 сільськогосподарських підприємств на Донеччині", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що найскладніші проблеми фермерів Донеччини - це безпекові питання, пов’язані з ризиками для життя та здоров’я працівників. Частину земель не обробляють через близькість до лінії зіткнення, це - так звана "сіра зона". 

"Заміновані майже всі землі деокупованих громад", - йдеться також у повідомленні.

Попередньо обраховані збитки в сільському господарстві регіону вже перевищують 5 млрд грн. Найбільше постраждало рослинництво, де втрати - понад 3 млрд грн, і тваринництво - 1,1 млрд грн. 

"Цьогоріч аграріїв Донеччини спіткала ще одна біда - травневі заморозки. Через це в області загинули або значно пошкоджені 23 тис. га посівів. Основна проблема тепер - логістика. Через воєнні дії в регіоні немає хлібоприймальних пунктів, найближчі - на Дніпропетровщині", - пише також департамент агропромислового розвитку.

Раніше повідомлялось, що посівна на прифронтовій Донеччині відбулась - попри бойові дії.

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті