На Донеччині понад 220 тис осіб повернулися в регіон від початку повномасштабного вторгнення РФ - ОВА

На Донеччині зростає кількість людей, які повертаються назад після евакуації, від початку повномасштабного вторгнення РФ таких уже 223 тисячі осіб. Про це на брифінгу сказав начальник відділу оперативно-чергової служби, зв'язку, оповіщення та інформування населення департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОВА Дмитро Петлін,  - повідомляє Укрінформ.

«Із 26 лютого та по теперішній час з території області евакуювали близько 1 млн 357 тис осіб. З них 163 520 дітей та близько 42 650 осіб з інвалідністю. За цей час також повернулися близько 223 тисяч осіб. І ця тенденція за останній час зберігається до росту. За останні два місяці десь на 2 тисячі більше повернулося, аніж евакуювалося», - зазначив Петлін.

Він зазначив, що на теперішній час загалом на території області залишаються близько 524 тисяч осіб, і евакуація триває.

«Відправляють щоденно евакопоїздом з міста Покровськ на Львівський напрямок і також кожні вісім днів до міста Бердичів Житомирської області, де займаються і прийомом, і розміщенням, і видачею допомоги. Виплачується разова грошова допомога та щомісячна на проживання», - нагадав Петлін.

Він додав, що евакуйовані також розміщуються в містах компактного проживання, якщо у них нема можливості десь розміститись.

Евакопункт працює в місті Покровськ і там займаються організацією евакуації місцеві органи влади, до яких у разі ухвалення рішення стосовно виїзду з регіону необхідно звернутися.

«Всі контакти евакопунктів є на сайті ОВА, всі телефони по кожній громаді. Тому ще раз наголошую: приймайте рішення і своєчасно евакуюйтеся до більш безпечних регіонів», - заявив Петлін, звертаючись до населення, яке ще залишається на Донеччині.

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває і травмує цивільних жителів, руйнує житлові та адміністративні будинки, енергетичні та інфраструктурні об’єкти. Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті