На Донеччині поліцейські незаконно нарахували майже 2,7 млн грн бойових доплат

На Донеччині правоохоронці викрили керівників поліцейських установ, які безпідставно нарахували підлеглим понад 2,6 мільйона гривень бойових доплат. Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура 21 травня.

"За даними слідства, у листопаді 2022 року начальник Маріупольського міжрайонного відділу Управління поліції охорони в Донецькій області організував схему неправомірного отримання підлеглими додаткової грошової винагороди. Йдеться про виплати співробітникам поліції, передбачені Постановою Кабінету Міністрів України та відповідним Наказом МВС України на період дії воєнного стану. До реалізації свого задуму посадовець залучив головного бухгалтера сектору фінансового забезпечення очолюваної ним установи та начальників Бахмутського районного і Слов’янського міського відділень", - зазначили у прокуратурі.

Завдяки їх зусиллям, на підставі підроблених документів 24 поліцейських за 3 місяці отримали «бойові» виплати на загальну суму близько 2,7 млн грн. При цьому вказані співробітники не виконували завдань із відсічі та стримування збройної агресії противника, розвідувальних і контрдиверсійних дій, оперативного розмінування, евакуації населення й охорони об’єктів під час безпосереднього вогневого ураження тощо.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу. 

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури чотирьом співробітникам правоохоронних органів повідомлено про підозру у розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненій групою осіб, та службовому підробленні (ч. 4, 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1, 2 ст. 366 КК України).

Максимальне покарання за санкціями статей - 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на 3 роки та конфіскацією майна.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті