На Донеччині дві співробітниці шахти загинули через обстріл

Дві працівниці шахти в Донецькій області були знайдені загиблими на території підприємства в результаті обстрілу і виникнення пожежі за останню добу, ще одну було госпіталізовано. Про це повідомило Міністерство енергетики України 22 вересня.

"Через обстріл території шахти виникла пожежа, продукти горіння в шахту не потрапляли. На момент інциденту в шахті перебував 371 працівник, усіх було виведено на поверхню. Пожежу ліквідовано. У результаті обстеження будівель знайдено загиблими двох працівниць, ще одну постраждалу доправлено в лікарню", - йдеться у повідомленні.

Населений пункт, де сталася трагедія, у повідомленні не уточнюється.

За інформацією відомства, за минулу добу через обстріли та бойові дії були знеструмлення споживачів у Донецькій, Полтавській та Сумській областях. Зокрема, у Сумській і Полтавській областях через обстріли виникали пожежі, знеструмлювалися підстанції та побутові споживачі - пожежі було ліквідовано, живлення частково відновлено.

За даними Міненерго, минулої доби енергетики відновили живлення для 12 тис. 110 споживачів, знеструмлених унаслідок бойових дій і технологічних порушень.

Загалом через бойові дії і техпорушення станом на ранок 22 вересня залишалися частково або повністю знеструмленими 485 населених пунктів.

У неділю, 22 вересня, імпорт електроенергії прогнозується з Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини та Молдови максимальною потужністю в окремі години 1300 МВт.

Як повідомлялося, за 21 вересня росіяни 24 рази обстріляли населені пункти Донеччини від Великоновосілківської до Лиманської громади.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті