На Донеччині для відновлення трьох зруйнованих війною гідроспоруд потрібно 3,8 млрд грн - ОВА

У Донецькій області для відновлення трьох гідротехнічних споруд, пошкоджених та зруйнованих через повномасштабну війну, потрібно 3,8 млрд грн. Про це на брифінгу сказала заступниця директора департаменту житлово-комунального господарства Донецької ОВА Лариса Гусєва, - повідомляє Укрінформ.

«Що стосується об'єктів водо- та теплопостачання, то на сьогодні у нас зруйновано, пошкоджено 43 об'єкти водопостачання та 46 об'єктів водовідведення, це разом 89 об'єктів, і також ще три гідротехнічні споруди… Приблизна сума на відновлення тільки гідротехнічних споруд складає 3,8 млрд грн», - сказала Гусєва.

Вона також додала, що крім того, російськими військами в регіоні зруйновано та пошкоджено 126 котелень та 19 км теплових мереж.

Збитки цього, зазначила Гусєва, змогли порахувати тільки там, де було можливо, де був доступ у спеціалізованих організацій.

«Це не остаточна сума, а приблизна, яка порахована по зруйнованим і пошкодженим 58 об'єктам водопостачання та водовідведення. Також по 60 об'єктам теплопостачання. Це приблизна сума… Тобто тільки для відновлення цих об'єктів потрібна приблизна сума, яка складає 423 млн грн», - констатувала чиновниця.

Вона підкреслила, що по решті об'єктів на сьогодні порахувати нічого ще неможливо, бо там йдуть активні бойові дії, і тому виїхати туди комісія не може.

У повідомленні нагадується, що у Донецькій області через повномасштабну війну, постійні ворожі обстріли газових мереж та газорозподільчих станцій збитки у цій галузі становлять вже 1,6 млрд грн.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті