На Дніпропетровщині переселенців запросили на онлайн-зустрічі щодо їхніх прав

На Дніпропетровщині для переселенців організували онлайн-зустрічі, де вони можуть отримати роз’яснення щодо своїх прав стосовно відновлення документів, оформлення виплат та компенсацій: Про це повідомили в Дніпропетровській ОВА.

Як повідомляється, консультуватимуть переселенців фахівці міністерств, Офісу Омбудсмана та громадських організацій. 

Кожен із вебінарів присвятять окремій темі. Обговорювати, зокрема, будуть як оформити чи відновити різні документи, отримати грошову допомогу чи субсидію, компенсацію за зруйноване житло. А ще – як відправити дітей на безкоштовне оздоровлення та які є можливості для відкриття бізнесу.

Аби долучитися, потрібно зареєструватися за посиланням. Заповнити форму та обрати питання, яке зацікавило. Вже напередодні зустрічі учасники отримають лінк для підключення через Zoom.

Розклад заходів на грудень

Як зазначається, такі правопросвітницькі заходи проводять в межах проєкту «Підтримка спроможності системи соціального захисту населення щодо реєстрації внутрішньо переміщених осіб». Його фінансує Агентство ООН у справах біженців в Україні.

Нагадаємо, пенсіонери-переселенці з Луганської області зможуть отримати консультації у Тернополі. 

Статті

Донбас
13.10.2024
18:11

У Луганську Путін дякував кожному, хто кидав папірець в урну. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Очікувано минулого тижня найважливішою темою ЗМІ окупованого Донбасу став день народження російського диктатора Путіна. Своєрідний старт цунамі привітань від місцевих колабораціоністів усіх мастей дав спікер Кремля Дмитро Пєсков. «Президент... не...
Луганськ
12.10.2024
09:00

Територія відсутня, а бюджет є: яким чином контролюються бюджетні витрати Луганської області

"Оскільки військові адміністрації здебільшого закуповують необхідні розхідні матеріали, то великих закупівель, які потенційно можуть викликати суспільний інтерес, практично немає".
Країна
11.10.2024
13:38

Бюджет-2025: стеля можливостей

Соціальні виплати наступного року не підвищуватимуться (за винятком пенсій), воєнні витрати також залишаться на нинішньому рівні. Такими є головні особливості проєкту держбюджету-2025
Всі статті