На Дніпропетровщині облаштовано вже понад 100 об’єктів тимчасового проживання для переселенців

На Дніпропетровщині для тих ВПО, хто бажає залишитись в регіоні, облаштовані понад 100 об’єктів для тимчасового проживання, де наразі є більш ніж 600 вільних місць. Про це повідомила заступниця очільника Дніпропетровської ОВА Надія Задорожна. 

«Регіон продовжує приймати евакуйованих з гарячих точок Донецької області. Тримаємо зв’язок з колегами з тамтешньої ОВА. Співпрацюємо й з міжнародними, благодійними та громадськими організаціями. Вони допомагають доставити людей до проміжних евакопунктів. Їх в регіоні 8 – на 900 ліжко-місць», – зазначила Задорожна. 

Вона додала, що родинам, які втратили рідних через війну, продовжують надавати матеріальну допомогу від області. 300 тис грн – близьким кожного загиблого цивільного. Цьогоріч виплату отримали члени сімей 69 жертв російської агресії. Є рішення про надання коштів ще шести родинам.

З різних джерел на Дніпропетровщині фінансують послуги з реабілітації. Цьогоріч з держбюджету на них виділили понад 9 млн грн. Ще 1 млн грн – з обласного.

«Жителі можуть вільно обирати заклад, у якому будуть отримувати допомогу. Ознайомитися з їх переліком можна на офіційних сайтах Мінсоцполітики та Фонду соцзахисту осіб з інвалідністю. Гранична вартість реабілітаційних послуг на рік – від 16 до 25 тис грн», – наголосила Надія Задорожна.

Як повідомлялося, на Дніпропетровщині переселенців запросили на онлайн-зустрічі щодо їхніх прав. 

Статті

Донбас
13.10.2024
18:11

У Луганську Путін дякував кожному, хто кидав папірець в урну. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Очікувано минулого тижня найважливішою темою ЗМІ окупованого Донбасу став день народження російського диктатора Путіна. Своєрідний старт цунамі привітань від місцевих колабораціоністів усіх мастей дав спікер Кремля Дмитро Пєсков. «Президент... не...
Луганськ
12.10.2024
09:00

Територія відсутня, а бюджет є: яким чином контролюються бюджетні витрати Луганської області

"Оскільки військові адміністрації здебільшого закуповують необхідні розхідні матеріали, то великих закупівель, які потенційно можуть викликати суспільний інтерес, практично немає".
Країна
11.10.2024
13:38

Бюджет-2025: стеля можливостей

Соціальні виплати наступного року не підвищуватимуться (за винятком пенсій), воєнні витрати також залишаться на нинішньому рівні. Такими є головні особливості проєкту держбюджету-2025
Всі статті