На Бахмутському напрямку знищено дві групи "вагнерівців", які складалися переважно із колишніх в’язнів РФ – МВС

Українські нацгвардійці знищили дві групи "вагнерівців", до складу яких входили переважно колишні в’язні з росії. Про це розповів т. в. о. директора Департаменту планування застосування Головного управління НГУ Микола Уршалович під час брифінгу 27 жовтня, повідомляє МВС у своєму Телеграм-каналі.

"На Бахмутському напрямку 23 та 24 жовтня дві групи вагнерівців, які складались переважно із колишніх ув’язнених, під прикриттям артилерії здійснювали наступальні дії на позиції НГУ, – сказав Уршалович. – Але ці "джентльмени удачі" не врахували, що бійці бригади оперативного призначення імені Героя України Сергія Михальчука мають дещо інші погляди на перевиховання окупантів з поганих в хороших. Тому ці групи були знищені, а двох осіб взято в полон".

Уточнюється, що військовополоненими виявились колишні ув’язнені за тяжкі злочини (розбійні напади та вбивства) громадяни РФ.

Підкреслюється, що вони уклали шестимісячний контракт з приватною військовою компанією та були відправлені для ведення бойових дій на території України.

Раніше було опубліковане відео, на якому полонений "вагнерівець" розповідає, що судимий за вбивство та служив із зеками з різних колоній.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті