МЗС України закликало Римську оперу скасувати концерт за участю російської співачки Нетребко

Міністерство закордонних справ України закликало Римську оперу скасувати заплановані концерти за участю російської оперної співачки Анни Нетребко. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

На відео, оприлюдненому на своїй сторінці у соцмережі Х, МЗС України перерахували чинники, які дозволяють вважати, що творчість Нетребко не є "поза політикою".

Запис наводить приклади неодноразової підтримки артисткою російської влади та особисто путіна. 

"Росіянка Анна Нетребко повертається на сцену Римської опери. Багаторічна підтримка артисткою путінського режиму не заважає світовим сценам вітати її. Як можна насолоджуватися виступом співучасниці злочинів Росії?", – наголосили в МЗС. Днем раніше посольство України в Італії звернулось до мера Рима Роберто Гуалтьєрі та керівника Римського оперного театру Франческо Джамброне щодо недопущення виступу Нетребко.

Нетребко була довіреною особою путіна на виборах президента Росії в 2012 році, а в 2014-му передала мільйон рублів окупованому Донецькому оперному театру та позувала з колаборонатом Олегом Царьовим і "прапором Новоросії".

Нью-йоркська "Метрополітен-опера" розірвала контракт з артисткою через її відмову публічно засудити Путіна після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, її концерти скасовували в багатьох містах, а там, де вони все ж відбуваються, їх супроводжують протести. 

На початку травня у швейцарському місті Люцерн на вимогу місцевого уряду скасували концерт прокремлівської оперної співачки Анни Нетребко, запланований на 1 червня 2024 року.За кілька днів, 4 травня, у німецькому місті Вісбаден перед будівлею Гессенського державного театру зібралось 400 людей, які протестували проти виступу на травневому фестивалі росіянки.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті