МЗС Індії підтвердило, що прем'єр-міністр Моді відвідає Україну цього тижня, але спершу приїде до Польщі

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді має намір відвідати Україну. Про це повідомило міністерство закордонних справ Індії. Reuters.

Це його перша поїздка до України після агресії Росії та приблизно через місяць після зустрічі з Путіним у Москві.

Подробиці поїздки будуть опубліковані пізніше у день візиту, повідомило міністерство закордонних справ, додавши, що він також відвідає Польщу.

Індійські ЗМІ повідомили, що Моді, як очікується, відвідає обидві країни, можливо, з 21 до 23 серпня.

За словами індійських аналітиків, візит Моді до Києва буде спрямований на контроль збитків від його поїздки до Москви, яка збіглася з російським ударом по дитячій лікарні, що поставило його в незручне становище і викликало різку критику з боку президента Володимира Зеленського.

Моді здійснив широко розрекламовану поїздку до Москви 8-9 липня, під час якої Індія та Росія прагнули активізувати двосторонню торгівлю та співпрацю у різних галузях, від ядерної енергетики до медицини. Але візит потрапив у заголовки газет, оскільки збігся з ударом по лікарні, що спонукало Моді використати емоційну мову, щоб висловити Путіну неявну публічну відповідь на їхньому саміті.

Моди сказав Путину, що смерть невинних дітей була болісною і жахливою, і повторив позицію Нью-Делі про те, що Москва та Київ мають вирішити свій конфлікт шляхом діалогу та дипломатії, заявивши, що «рішення неможливі на полі бою».

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті