Міністр оборони США провів окремі переговори з Резніковим та Шойгу

Голова Пентагону Ллойд Остін провів телефонні розмови з головами Міноборони України та росії Олексієм Резніковим та Сергієм Шойгу. Про це 21 жовтня повідомляє прес-служба Пентагону.

"Міністр оборони Ллойд Остін поговорив з главою Міноборони України Олексієм Резніковим, щоб підтвердити непохитну відданість США підтримці спроможності України протистояти агресії росії", - повідомляють представники американського військового відомства.

Під час розмови з Шойгу Остін підкреслив важливість підтримки зв'язку в умовах бойових дій, що продовжуються в Україні. Жодних додаткових подробиць щодо розмов з обома чиновниками не розкривається. Зазначається, що це вже друга розмова міністрів оборони США та росії з початку війни.

"Держсекретар Остін також наголосив на незмінній підтримці міжнародної спільноти у зміцненні сили України та збереженні спроможності України захищати себе в майбутньому. Два лідери пообіцяли залишатися в тісному контакті", - сказано в повідомленні Пентагону.

Нагадаємо, раніше Остін заявив, що США нададуть Україні системи ППО настільки швидко, наскільки це можливо.

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті