"Ми цю землю любимо". Ростовський "інвестор", який віджав собі найперспективніші шахти, обіцяє відродити знищену окупантами славу вуглепрому Донбасу

Генеральний директор ростовської компанії "ІМПЕКС-ДОН" Володимир Пакрєєв, який взяв під контроль найперспективніші шахти Донецької області, запевняє, що вугільна промисловість Донбасу має колосальну перспективу розвитку. Своє бачення він виклав у коментарі одному з російських телеканалів. 

Фактичний власник найкращих вугільних підприємств регіону стверджує, що він любить землю Донбасу, а вугілля, яке він із неї отримує, "дуже якісне, антрацит, у якого один із найкращих показників якості у світі".

Як повідомлялося раніше, компанія з Ростова-на-Дону "Імпекс-Дон" забрала собі деякі з тих, що залишилися на плаву, шахти "Комсомолець Донбасу", "Прогрес", "Зоря" і шахту імені Лутугіна. При цьому, за словами в. о. "міністра вугілля та енергетики республіки" Дениса Єпіфанова в колись шахтарському краї видобуток вугілля ведуть лише 16 шахт усіх форм власності. "72 вугледобувні підприємства підтримуються в режимі життєзабезпечення для підтримання гідрогеологічної безпеки й очікують своїх інвесторів", - нагадав він сумну статистику.

У результаті порівняно з останнім довоєнним, 2013 роком, обсяг видобутку вугілля в "ДНР" упав із 37,5 млн тонн до 3 мільйонів тонн.  Працюючі підприємства без конкурсу віддали в оренду або в управління російським комерційним структурам, які назвали "інвесторами". 

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті