"Ми працюємо з території РФ". Буданов прокоментував удар по авіабазі у Пскові

Керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Кирило Буданов повідомив, що літаки Іл-76 на аеродромі у Пскові були уражені з території росії: два повністю знищені, два серйозно пошкоджені. Про це Буданов розповів в інтерв’ю The War Zone, проєкту видання The Drive, опублікованому 1 вересня.

"Ми працюємо з території Росії", – сказав він, не уточнивши, чи удар завдали безпосередньо його бійці, чи російські партизани.

Видання отримало від джерела в ГУР знімок екрана з інфрачервоної камери одного з дронів, який застосовували під час атаки. На ньому видно результат одного з влучань, унаслідок якого два Іл-76 було пошкоджено. Журналісти припускають, що ще два літаки могли повністю згоріти через паливо на борту.

Як пише The War Zone, згідно з зображенням, безпілотник/и, імовірно, скинув бомби, "якщо тільки джерело зображення не діяло як спостережний безпілотник для фіксації удару, що видається малоймовірним". "Тоді це відповідало б заяві Буданова про те, що авіабазу атакували з території Росії, а не за допомогою автономних дронів дальнього радіуса дії", – сказано в повідомленні.

Буданов пояснив, що Іл-76 стали ціллю, оскільки росія використовує їх для транспортування військових вантажів і десантників. На ураженому аеродромі дислокується 334-й військово-транспортний авіаційний полк, який експлуатує. Вважається, що там експлуатують близько 20 літаків Іл-76, тож знищення і пошкодження чотирьох "становить значну частину резидентного флоту".

Зазначається, що у верхній частині літаків розташовані паливні баки і критична ділянка лонжерона крила. За слова глави української розвідки, саме ці частини цілеспрямовано атакували безпілотники. Скільки та які саме, Буданов не сказав.

Раніше повідомлялось, що в українській розвідці підтвердили знищення у Пскові чотирьох літаків Іл-76.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті