Ми - не росіяни: Зеленський пояснив, що Україна не відправляє на фронт непідготовлених новобранців

З ухваленням нового мобілізаційного закону темпи поповнення ЗСУ зросли, але новобранці ще не встигли дістатися фронту. Про це розповів президент Володимир Зеленський в інтерв’ю французькій газеті Le Monde, - пише УНІАН.

"Військове командування мені каже, що темпи мобілізації зросли. На полі бою не вистачає людей, оскільки [поповнення] все ще навчаються. Ми не росіяни. У Росії деякі солдати пройшли лише семиденну підготовку перед відправкою на фронт. У нас хлопці повинні бути на тренуваннях не менше двох місяців", – розповів він.

Зеленський зауважив, що боротися з Росією чисельністю – складний виклик. 

"Останні три-чотири тижні вони втрачали тисячу людей на день, тисячу вбитих і поранених. Вони божевільні. Путін з’їхав з глузду. Як ти можеш щодня вбивати тисячу своїх людей? За рік війни він принесе в жертву 300 тисяч. Понад 500 000 його солдатів уже вбиті або поранені", – пояснює президент.

На думку Зеленського, Росію потрібно ізолювати від решти світу, аби вони не могли фінансувати війну за рахунок експорту енергоресурсів.

"Мета Путіна – знищити нас усіх. Ми переживаємо вирішальний момент нашої історії. Я це не пафосно говорю, не для книг і не для пам’яті, я це говорю, щоб ми вижили. Україна бореться за своє виживання. Якби весь світ думав так, як ми, я впевнений, що ми б уже зупинили їх", – наголосив він.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті