МВФ виділив Україні новий транш на $1,1 мільярда

Міжнародний валютний фонд прийняв рішення виділити Україні черговий транш у розмірі $1,1 мільярда в рамках Програми розширеного фінансування (EFF). Про це йдеться в офіційному повідомленні МВФ щодо завершення п’ятого перегляду програми EFF для України, передає Укрінформ.

«Виконавча Рада МВФ сьогодні завершила п’ятий перегляд угоди в рамках Програми розширеного фінансування (EFF) для України, дозволивши виділити Україні близько 1,1 мільярда доларів США, які будуть спрямовані на підтримку бюджету», - зазначається в документі.

При цьому вказується, що попри складні умови економіка України залишається стійкою, а показники за програмою EFF перебувають на високому рівні.

«Органи влади виконали всі кількісні критерії ефективності станом на кінець червня, а також чотири структурні маяки»,- йдеться у висновках. Два структурні маяки були скасовані на нинішньому етапі, щоб дати Україні більше часу для завершення реформ.

У документі наголошується, що для збереження макроекономічної стабільності, відновлення фіскальної та боргової стабільності, посилення інституційних перетворень в Україні необхідно зберігати стійкий імпульс реформ. З цією метою українська влада має продовжувати мобілізацію внутрішніх надходжень. Значну роль також відіграватиме своєчасне виділення зовнішньої підтримки Україні з боку партнерів.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці березня 2023 року МВФ затвердив 48-місячну угоду EFF для України із загальним доступом до $15,5 мільярда. Програма стала частиною пакету підтримки України обсягом $151,4 мільярда. Угода між МВФ і Україною допомагає закріпити політику, яка підтримує фіскальну, зовнішню та макрофінансову стабільність у час надзвичайно високої невизначеності.

Крім того, EFF має на меті підтримку економічного відновлення, покращення управління та зміцнення інституцій з метою сприяння довгостроковому зростанню в контексті реконструкції та шляху України до Євросоюзу.

Разом з останнім траншем від МВФ загальний обсяг виплат за програмою EFF для України сягає $8,7 мільярда.

Статті

Донецьк
18.10.2024
11:40

Можливості, які втрачені через війну. Як у Донецькій області відбувається земельна реформа

Попри наближення лінії фронту місцеві аграрії зібрали врожай та, навіть, посіяли озимі на тих ділянках, де це було можливо і в значно меншій кількості. Проте ворог неминуче просувається, захоплюючі все більше території області. Рано чи пізно треба...
Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Всі статті