Молитовник для воїнів ЗСУ - мусульман презентували капеланська служба ГУР Міноборони спільно з Асоціацією мусульман України

Капеланська служба Головного управління розвідки (ГУР) МОУ спільно з Асоціацією мусульман України презентували молитовник для воїнів-мусульман у стінах Асоціації мусульман України 26 серпня. Про це повідомили в Телеграм-каналі ГУР. 

"Служба військового капеланства Головного управління розвідки Міністерства оборони України спільно з Асоціацією мусульман України презентували молитовник, створений для користування воїнів-мусульман, які боронять нашу державу. Молитовник презентували у стінах Асоціації мусульман України", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що з цієї нагоди один з упорядників видання, керівник Служби військового капеланства Костянтин Холодов вручив подяку від ГУР МОУ муфтію Айдеру Рустемову, під патронатом якого видано молитовник. Слова подяки представники ГУР МОУ висловили на адресу очільника Асоціації мусульман України, шейха Сулеймана Хайруллаєва, який також активно допомагав появі видання на світ. 

Шейх Сулейман у свою чергу відзначив важливість такого молитовника, адже у лавах українського війська сьогодні перебуває багато воїнів-мусульман, зокрема кримських татар. 

"Молитва до Бога є невід'ємною частиною духовного життя військовослужбовця, який боронить свою землю від ворога. Дух воїна - єдиний потенціал, який неможливо розвідати, чи обрахувати, але саме він  здатен перемагати. Дух українського воїна - це наш скарб, яким сьогодні захоплюється увесь світ", - цитуються в повідомленні слова Костянтина Холодова.

Раніше повідомлялось, що РФ проігнорувала список на обмін полонених мусульман і католиків, який пропонувала Україна.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті