МОК одноголосно виключив Міжнародну асоціацію боксу (IBA) з росіянином на чолі зі списку визнаних федерацій

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) виключив зі списку визнаних федерацій Міжнародну асоціацію боксу (IBA) на чолі з росіянином Умаром Кремельовим. Про це повідомляє сайт "Dailysports" 23 липня.

"Міжнародний олімпійський комітет виключив Міжнародну боксерську асоціацію (IBA) зі списку визнаних федерацій. Рішення було прийнято на сесії МОК у Парижі, і воно було прийнято одноголосно", - сказано і повідомленні.

Уточнюється, що проблеми у МОК з IBA виникли у 2019 році, коли за попереднього керівництва федерації у 2019 році у IBA виникли труднощі з управлінням, фінансами та суддівством.

"У 2020 році росіянин Умар Кремельов очолив IBA, але це не допомогло федерації завоювати авторитет в очах Міжнародного олімпійського комітету. Влітку минулого року IBA взагалі виключили з членства в МОК, і це рішення було підтримано Спортивним арбітражним судом у Лозанні", - йдеться також у повідомленні.

Зазначається, що останній конфлікт між IBA та МОК виник через допуск російських та білоруських спортсменів до змагань під егідою федерації під прапорами своїх країн, що не відповідає рекомендаціям МОК. У результаті у травні МОК відсторонив спортсменів від федерацій - членів IBA на Олімпіаді у 2028 році. Також зараз саме МОК організовує відбіркові турніри до Олімпіади та сам олімпійський турнір.

Раніше повідомлялось, що МОК допустив 25 росіян і білорусів до участі в Олімпіаді в Парижі.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті