Міжнародні аналітики припускають, що Москва може витримати ще три роки важких втрат на фронті

Москва може витримати ще три роки важких втрат на фронті. Такого висновку дійшли аналітики Міжнародного інституту стратегічних досліджень, що базується в Лондоні, - повідомляє Бі-бі-сі.

Один із провідних світових дослідницьких центрів зазначає, що за час повномасштабного вторгнення в Україну РФ втратила понад 3000 танків, що еквівалентно всьому її довоєнному потенціалу, але має достатні резерви менш якісних бронемашин на складах для поповнення втрат протягом наступних років.

Україна також зазнала великих втрат з моменту російського вторгнення в лютому 2022 року, але постачання західної військової техніки дозволило їй зберегти запаси, одночасно підвищивши якість.

"Москва зуміла розміняти якість на кількість, знімаючи зі зберігання тисячі старих танків зі швидкістю, що часом сягала 90 машин на місяць", - ідеться в щорічній доповіді "Воєнний баланс", що слугує ключовим довідковим посібником для оборонних аналітиків у всьому світі.

Накопичені РФ запаси означають, що Москва "потенційно може витримати ще близько трьох років важких втрат і поповнювати убуток танків зі старих запасів, нехай і на нижчому технічному рівні, незалежно від її здатності виробляти нову техніку", йдеться в доповіді, витяги з якої наводить агентство Reuters.

За даними аналітиків, у РФ налічується 1750 основних бойових танків, від Т-55, чий вік обчислюється десятиліттями, до більш сучасних Т-80 і Т-90. Ще 4000 танків перебувають на зберіганні.

"Ситуація підкреслює зростаюче відчуття тупикової ситуації в бойових діях, яка може зберігатися протягом 2024 року", - йдеться в доповіді.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті