Між Росією і Казахстаном почалася зернова війна - ЗМІ

Експорт казахстанського зерна в Росію припинено за розпорядженням міністерства сільського господарства Казахстану. Про це повідомляє 3 жовтня Телеграм-канал The Moscow Times із посиланням на державну залізничну компанію Казахстану. 

Повідомляється, що цього тижня російський Россільгоспнагляд звернувся до Казахстану з вимогою тимчасово призупинити експорт у Росію низки сільськогосподарських товарів, зокрема зерна, томатів, перцю і насіння соняшнику. Причиною звернення відомство назвало часте виявлення шкідників і хвороботворних мікроорганізмів. У зв'язку з цим Россільгоспнагляд попросив Мінсільгосп Казахстану тимчасово припинити видачу фітосанітарних сертифікатів на експорт цих товарів до Росії.

Представник Зернового союзу Казахстану Євген Карабанов прокоментував ситуацію, назвавши її близькою до торгової війни.  ЗМІ в Казахстані повідомляли, що в Росії діє негласна настанова, за якою прикордонні служби та керівництво РЖД відмовляють у ввезенні казахстанської сільгосппродукції до Росії та заважають їхньому транзиту.

Як повідомлялося, у МЗС Казахстану викликали посла Білорусі після слів Лукашенка.

Статті

Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Країна
01.10.2024
15:58

Є-відновлення на Донеччині. Як державна програма працює на практиці

Не треба боятись продавати нерухомість за програмою єВідновлення. Якщо співпрацювати з фаховими ріелторами, нотаріусами та юристами все пройде дуже добре для обох сторін.
Всі статті