Міноборони: військові не отримали гуманітарну допомогу на понад 170 млн грн, яка пройшла через митний контроль

Міноборони України та Держмитслужба за результатами спільних внутрішніх аудитів встановили, що військові не отримали гуманітарну допомогу на понад 170 млн грн. Про це пише Міноборони на своєму сайті 26 серпня.

"За результатами спільних внутрішніх аудитів з березня по липень 2024 року Міністерство оборони України у співпраці з Державною митною службою України виявили потенційні ризики незаконного використання гуманітарної допомоги на суму 171,78 млн грн", - сказано в повідомленні.

Зокрема, за даними Держмитслужби, для потреб Збройних сил України через митний контроль пройшли: 424 одиниці транспортних засобів; 476,23 тонн товарів різних найменувань без зазначення вартості; 6,2 тонни продуктів харчування та пластикових гранул.

"Однак у відомстві не змогли підтвердити факт отримання цієї номенклатури військовими підрозділами. Міноборони направило відповідні повідомлення до правоохоронних органів для оцінки правомірності дій окремих посадових осіб за ознаками незаконного збагачення, привласнення майна та зловживання службовим становищем. За даними фактами триває розслідування", - пише відомство.

Раніше повідомлялось, що на Київщині бухгалтера постачальника Міноборони викрили з 4,7 млн євро "чорної" готівки, яку вона перевозила у багажнику.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті