Міноборони України створює базу недобросовісних іноземних постачальників

Міністерство оборони розробило наказ про створення та ведення Переліку недобросовісних іноземних постачальників товарів, робіт і послуг оборонного призначення. Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

"Новий механізм дозволить ефективно моніторити й аналізувати інформацію про іноземних контрагентів, які не виконали своїх договірних зобов'язань щодо забезпечення потреб ЗСУ", – пояснив директор Департаменту політики закупівель Міноборони Гліб Канєвський.

За його словами, дані про недобросовісних іноземних контрагентів будуть доступні міжнародним партнерам, на території яких зареєстровані та здійснюють свою діяльність ці контрагенти.

Також створення Переліку спрямоване на підвищення прозорості й відповідальності у процесі закупівель для Збройних Сил України.

Іноземний контрагент визнається недобросовісним, якщо щодо нього існує судове чи арбітражне рішення, яке набрало законної сили й не виконане добровільно. Виключення з Переліку можливе у разі виконання контрагентом рішення суду чи арбітражу.

Ведення Переліку та його використання під час укладання державних контрактів покладено на Департамент політики закупівель Міноборони.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті