Міністр Ляшко: Гендиректор "Охматдиту" відсторонений від виконання обов’язків до завершення перевірок Національною поліцією

Генеральний директор НДСЛ "Охматдит" Володимир Жовнір відсторонений від виконання обов’язків до завершення перевірок Національною поліцією України, іншими правоохоронними органами та комісією МОЗ. Про це у Телеграм 17 серпня повідомляє МОЗ України.

Як зазначив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, "виконувачем обов'язків має бути людина з-поміж завідувачів відділень, яка отримає найбільшу підтримку колег".

"Наразі тривають консультації. Про подальші рішення повідомимо додатково", - повідомив міністр.

У МОЗ акцентують, що факти, пов'язані з відновленням будівель "Охматдиту" та діями Благодійної організації «Благодійний фонд «Охматдит» - здорове дитинство» (далі - Фонд), в тому числі зазначені у ЗМІ, наразі вивчаються Національною поліцією України за зверненням міністра охорони здоровʼя. Зареєстроване відповідне кримінальне провадження. Триває досудове розслідування. Також аналітичну роботу з цього приводу  проводить НАБУ. Крім цього, триває внутрішня перевірка МОЗ.

"Всі обставини мають бути встановлені. Всі винні мають бути покарані. Лікарня має бути відбудована. Все має відбуватися чітко, прозоро, швидко і відповідно до законодавства. Вчора отримано перші результати проведення перевірки комісії МОЗ. На жаль,  є випадки викривлення ключової інформації, яка подається офіційно міністру, у засоби масової інформації та міститься в документах, і зі сторони керівництва лікарні, і зі сторони Фонду", - зазначив Ляшко.

За його словами, МОЗ дотримується раніше озвученого плану, згідно з яким всі подальші процеси відновлення "Охматдиту" будуть відбуватися під наглядом Ради з відновлення, куди вже увійшли представники міжнародних організацій та компаній, які здійснили найбільші пожертви.

Сьогодні відбудеться засідання для відбору 7 учасників з числа представників громадськості, тобто Рада у складі 15 осіб буде остаточно сформована.

Міністр закликав Раду з відновлення зібратися вже в цей понеділок, аби розглянути поетапний план відновлення Охматдиту та надати свої рекомендації щодо подальших дій.  

Також міністр запросив на зустріч учасників Загальних зборів Фонду, щоби узгодити механізми дотримання відкритих та прозорих процедур використання зібраних коштів під наглядом Ради з відновлення, зокрема якнайшвидше виконання їх обіцянки про переведення коштів з рахунку Фонду на казначейський рахунок лікарні, аби поширити на них вимоги законодавства про публічні закупівлі.

Статті

Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Всі статті