Мер Львова не згоден із позицією Освітнього омбудсмена: "Ми плануємо розпочати навчання 19 серпня"

Мер Львова Андрій Садовий не згоден з позицією Освітнього омбудсмена України Сергія Горбачова та наполягає, що місто розпочне шкільний навчальний рік 19 серпня. Про це мер написав 18 липня в Телеграм.

"Сумно читати обґрунтування освітнього омбудсмена про те, чому громади  не можуть почати навчальний рік швидше ніж 1 вересня. Дуже багато документів, дуже багато рутини, дуже багато обмежень. Все це говорить лише про одне – наша освіта потребує змін. Якби ми у Львові орієнтувались на труднощі і не шукали можливостей, то тут не було би нічого. Буквально нічого", - зазначає мер.

"У 2022 році не було закону, чи якогось акту, де б писало, що всі школи та театри мають стати прихистками для українців з інших регіонів, а міські автобуси можуть возити людей на кордон... Якщо взимку  ситуація з енергетикою або опаленням погіршиться, школи відкриють свої двері для всіх, кому треба зігрітись, або зарядити свої пристрої. Навчальний процес буде перервано. Що тоді рекомендуватимуть люди, які знають всі закони та правила? ZOOM? Вибачте, але ні. На третьому році війни ми вже знаємо, що це так не працює", - підкреслює Садовий.

"Саме тому ми плануємо розпочати навчання 19 серпня. Семестр триватиме до Різдва. Якщо ситуація буде кращою, аніж попередні прогнози, ми переглянемо термін канікул. У час війни такі рішення має приймати той, хто несе відповідальність на місцях. Прошу міністра освіти дослухатись до цієї думки. Я розумію, що важко контролювати таку величезну структуру. Хочемо, щоб ви були нашими візіонерами та наставниками, а не комісарами", - наполягає Садовий.

Він також закликав "не заходити в дискусію, що в серпні спека і всі діти по відпустках".

"Бо в вересні теж бувають спекотні дні і заплановані відпустки. Це взагалі не аргумент. Ми живемо в часі війни, і від рішень, які ми приймаємо сьогодні, залежить наше "завтра", - підсумував Садовий.

Напередодні Освітній омбудсмен України Сергій Горбачов у Фейсбук висловив позицію, чи можливо розпочати навчальний рік раніше 1 вересня.

Як повідомлялося, у школах Львівської міської громади навчання розпочнуть 19 серпня.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті