Маріупольські вчителі на Говерлі встановили рекорд з підняття найбільшого Прапора України

До Дня Незалежності України вчителі з Маріуполя здійнили сходження на гори Хом’як і Говерлу. Про це повідомляє Маріупольська міська рада в Телеграм.

У День Незалежності України педагоги Маріупольської школи №53 здійснили сходження з прапорами України на гори Хом'як та Говерла. Вчителька Ольга Чичера приєдналася до ініціативи військового Євгена Луцака піднятися на найвищу гору України. Вона власноруч пошила прапор розміром 25 на 18 метрів. Його вага склала – 28 кг.  

«Щодня, протягом 2,5 тижнів, я шила по 5 годин. Прапор був величезний, тож майже 3 години ми намагалися його підняти на вершину гори», - розповідає Ольга. 

А  вчителька української мови Наталя Семенко разом з колективом Ірпінського ліцею здійснила сходження на гору Хом’як. Подолали шлях у 9 км, щоб встановити прапор нашої держави на вершині. 

На Говерлі було встановлено рекорд з підняття найбільшого Прапора України повітряним змієм на вершині гори. 

 

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті