Макрон закликав до "політичного перемир'я" під час Олімпійських ігор

Олімпійські ігри, які розпочнуться у Парижі 26 липня, стануть моментом "політичного перемир'я" під час спроб сформувати новий уряд після дострокових виборів. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Le Monde.

Як повідомляє видання, відповідаючи на запитання журналістів у рамках візиту в олімпійське селище у Сен-Дені, Макрон заявив про "спортивне свято" у поєднанні з "олімпійським і політичним перемир'ям".

"Саме Ігри будуть в центрі життя країни, і світ буде у Франції завдяки їм", - сказав він.

Однак французький президент не уточнив, чи має це на увазі, що він не призначатиме прем'єр-міністра раніше закінчення Олімпіади.

Водночас в оточенні Макрона уточнили, що призначення прем'єра замість Габріеля Атталя, який подав у відставку, малоймовірне до Олімпіади, "якщо не станеться колосальне прискорення" переговорів.

Нагадаємо, російський диктатор Путін натякнув, що РФ не прийме ідею про «олімпійське перемир’я», яку запропонував президент Франції Еммануель Макрон. 

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський не вірить у формат Олімпійського перемир'я, запропонованого президентом Франції Еммануелем Макроном на час Олімпіади в Парижі.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті