Майже половина громадян РФ вважають, що вторгнення російських військ в Україну принесло "більше шкоди, ніж користі"

Майже половина громадян Росії (47%) вважають, що вторгнення російських військ в Україну принесло більше шкоди, ніж користі. Це випливає з результатів соціологічного опитування, проведеного у вересні «Левада-центром», - повідомляє Телеграм-канал «Радио Свобода».

Зазначається, що це найвищий показник від початку повномасштабної війни.

Одночасно з цим за рік на десять пунктів (з 38 до 28%) впала частка тих, хто впевнений у користі розпочатої Путіним так званої «спеціальної військової операції».

Також знижується кількість росіян, які вважають, що бойові дії йдуть успішно. У лютому таких громадян було 70%, тепер їхня частка зменшилася на десять пунктів.

За проведення мирних переговорів уже у вересні висловилися 54% опитаних.

У 2016 році недержавний аналітичний центр Юрія Левади, або «Левада-центр», який регулярно проводить соціологічні та маркетингові дослідження, був визнаний російською владою «іноземним агентом». В організації з цим не згодні. Неодноразово зазначалося, що результати опитувань «Левада-центру» сильно різняться з підсумками опитувань державних соціологічних служб.

Статті

Донецьк
09.10.2024
21:00

Остання фортеця вуглепрому на Донеччині. Чому люди залишаються працювати попри небезпеку

Шахтоуправління «Покровське» – єдине вугільне підприємство, яке зараз працює у Донецькій області. До війни кількість працівників тут складала близько 10 000 людей, а видобуток вугілля на рік – до 8 мільйонів тон.
Світ
09.10.2024
11:20

«Росії заморожування конфлікту абсолютно не потрібне». Російські ЗМІ про Україну

"Для Росії заморожування конфлікту «тут і зараз», в умовах, коли шальки терезів дедалі виразніше схиляються на нашу користь, не лише абсолютно не потрібне, а й навіть було б згубним у стратегічному плані"
Країна
08.10.2024
23:19

"Вистояли якимось дивом", або підсумки туристичного сезону у Криму

Якщо для туристів порівняно низькі ціни на відпочинок – це однозначний плюс, то місцеві жителі, багато з яких весь рік живуть за рахунок літнього сезону, в жаху від того, що втрачають заробіток.
Всі статті