МАГАТЕ розпочало консультації щодо створення зони ядерної безпеки навколо Запорізької АЕС

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) почало проводити консультації щодо необхідності створення зони ядерної безпеки навколо Запорізької АЕС. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі 11 вересня.

Коментуючи відновлення роботи резервної лінії електропередач до Запорізької АЕС, він зазначив, що це дуже важливий крок для підтримки ядерної безпеки станції. Але, за словами Гроссі, ситуація навколо ЗАЕС все ще залишається напруженою.

"Я як і раніше серйозно стурбований ситуацією на станції, яка залишається в небезпеці до тих пір, поки тривають обстріли. Для вирішення цієї серйозної проблеми розпочато консультації про необхідність термінового створення зони ядерної безпеки та захисту на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС)", - заявив Гроссі.

Як повідомлялось раніше, Ердоган у розмові з путіним запропонував посередництво у ситуації з окупованою ЗАЕС.

Статті

Країна
08.10.2024
23:19

"Вистояли якимось дивом", або підсумки туристичного сезону у Криму

Якщо для туристів порівняно низькі ціни на відпочинок – це однозначний плюс, то місцеві жителі, багато з яких весь рік живуть за рахунок літнього сезону, в жаху від того, що втрачають заробіток.
Донбас
07.10.2024
09:53

Як із «ДНР» і «ЛНР» роблять «фабрику мрій». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Свого часу засновник радянської імперії Володимир Ленін заявив, що «з усіх мистецтв для нас найважливішим є кіно». Тож не дивно, що пропагандисти окупованого Донбасу та їхні кремлівські куратори сприйняли цю вказівку досить серйозно і вирішили...
Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Всі статті