Литва виділяє Україні €5 мільйонів на реконструкцію шкіл і дитсадків

Литовський уряд схвалив підготовлену Мінфіном країни постанову про виділення на підтримку освітньої галузі України 5 мільйонів євро. Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба кабміну Литви.

Виділені кошти будуть спрямовані на відновлення зруйнованих шкіл і дитсадків в Україні, а також обладнання бомбосховищ і встановлення інших засобів захисту.

«Оскільки війна Росії проти України триває, ми повинні допомогти українцям зберегти надію на майбутнє. Для цього надзвичайно важливою є можливість здійснювати виховання молодого покоління навіть у воєнний час, забезпечуючи навчання дітей, попри постійний ризик авіаударів», - сказала міністр фінансів Литви Гінтаре Скайсте.

Про цю підтримку освітнього сектору України було оголошено під час візиту глави Мінфіну Скайсте до Києва в березні цього року.

Підтримка Литви буде перерахована на рахунок, відкритий Міністерством освіти і науки України в НБУ. Кошти, зібрані на цьому рахунку, спрямовуються на відновлення пошкоджених/зруйнованих внаслідок бойових дій навчальних та наукових закладів, на придбання засобів навчання та комп’ютерної техніки, модернізацію науково-інноваційної інфраструктури, підтримання інтернету, забезпечення безпечного освітнього середовища.

Як повідомлялося, Литва виділила 13,5 млн євро на закупівлю радарів для України.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті