Львівщина офіційно стала побратимом штату Каліфорнія

Асамблея штату Каліфорнія (США) підтримала січневе рішення Сенату штату і проголосувала за резолюцію про встановлення побратимських відносин зі Львівською областю. Свої голоси «за» віддали 69 з 80 членів палати, - повідомляє у Телеграм голова Львівської обласної військової (державної) адміністрації Максим Козицький.

"Це рішення відкриває шлях до взаємовигідної співпраці між Львівщиною та Каліфорнією у галузях економіки, освіти, науки та культури. Дякую членам обох палат законодавчого органу Каліфорнії, які проголосували за резолюцію. Особлива шана її автору – сенатору Біллу Додду та українцям в США, зокрема вихідцям зі Львівщини, які дуже наполегливо працювали на всіх рівнях, щоб це рішення стало реальністю", - зазначив глава області.

"Львівщина – друга область в Україні, яка розпочала співпрацю з американським штатом. Першою у березні була Київщина, вона встановила побратимські відносини зі штатом Вашингтон", - нагадав Козицький.

Як повідомлялося, у Держдепартаменті США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків із-за кордону.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті