Лубінець відреагував на відео в мережі з відрізаною головою нібито українського військового, а у МЗС спростували заяви РФ про українські "брудні бомби" - важливе за ніч

Український омбудсмен Дмитро Лубінець звернувся до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) через відео, на якому на якому росіяни показують відрізану голову нібито українського військовослужбовця. Уповноважений Верховної Ради з прав людини вкотре наголосив, що такі "відео" російська сторона публікує для залякування українців.

Речник МЗС Георгій Тихий спростував заяви російських пропагандистів про нібито плани застосувати "брудні бомби" або атакувати АЕС.  "Ми спостерігаємо черговий сплеск божевільної російської пропаганди про нібито плани України застосувати "брудні бомби" або атакувати атомні станції. Ми офіційно спростовуємо ці неправдиві заяви - Україна не має ні наміру, ні можливості вживати таких дій", - заявив Тихий.

У ніч проти 17 серпня Київська ОВА повідомила про роботу ППО по ворожих дронах на Київщині. 

Згідно із зібраними й проаналізованими даними Інституту вивчення війни (ISW), українські військові продовжили просування в Курській області Росії, зокрема на південний схід від Суджі.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті