Логістичні інструменти, боєприпаси, комп'ютерна техніка: Литва оголосила про передачу Україні нової партії військової допомоги

Міноборони Литви оголосило про передачу Україні нової партії військової допомоги, яка надійде протягом цього тижня. Про це йдеться на сайті відомства 28 вересня. 

"Литва продовжує надавати військову підтримку Україні. Логістичні інструменти, боєприпаси, ноутбуки та інша підтримка для її військових надійдуть до України цього тижня", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що Литва у відповідь на прохання України цього року вже представила боєприпаси калібру 155 мм, бронеавтомобілі М577, бронеавтомобілі М113, антидронові комплекси, необхідне для зимового сезону спорядження та комплекти теплого одягу, боєприпаси для протитанкового гранатомета "Carl Gustaf", системи дистанційного підриву RISE-1, генератори, навантажувачі, причепи, відкидні жолоби та іншу підтримку.

"З початку війни Литва надала Україні військову підтримку на понад 683 млн євро. Євро. Загальна підтримка України з боку Литви є довгостроковою і перевищила один мільярд євро", - пише також Міноборони Литви.

Раніше Зеленський повідомив про оголошення оборонної допомоги від США на загальну суму $7,9 мільярда та запровадження санкцій проти росії.

https://www.ostro.org/news/zelenskyj-povidomyv-pro-ogoloshennya-oboronnoyi-dopomogy-vid-ssha-na-zagalnu-sumu-7-9-milyarda-ta-i492247

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті