Лейбористи виграли парламентські вибори у Великій Британії. Ріші Сунак йде у відставку

Лейбористи виграли парламентські вибори у Великій Британії, прем'єр-міністр Ріші Сунак йде у відставку. Про це 5 липня повідомляє ВВС.

"Про перемогу лейбористів можна говорити, вже спираючись на офіційний підрахунок голосів. Підрахунок голосів завершено ще не у всіх виборчих округах, але лейбористи вже офіційно перемогли в 331 з них, що забезпечує їм просту більшість у 650-місцевій палаті. Прогноз на основі екзит-полу, опублікований одразу після закінчення голосування ввечері в четвер, передбачав, що в підсумку у лейбористів буде 410 місць", - зазначає ВВС.

"Сьогодні передача влади з рук у руки пройде в мирній і впорядкованій манері, з доброю волею з усіх боків. Це має дати нам усім упевненість у стабільності та майбутньому нашої країни. Британський народ сьогодні виніс протверезний вердикт, багато чому потрібно навчитися... і я беру на себе відповідальність за поразку", - сказав Сунак.

Новим прем'єр-міністром Великої Британії стане 61-річний сер Кір Стармер.

Явка на виборах у Великій Британії, виходячи з даних по 100 округах, де підрахунок завершився, виглядає рекордно низькою - 57%. Це нижче, ніж на будь-яких виборах із 1950 року, випливає з даних, зібраних Бібліотекою Палати громад, зазначається в повідомленні.

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті