Латвія скасовує відпустки для прикордонників через загрозу з Білорусі

Державна прикордонна служба Латвії у вівторок оголосила про мобілізацію своїх працівників для посилення охорони ділянки кордону з Білоруссю. Про це йдеться в повідомленні служби, яке цитує "Європейська правда".

Рішення про мобілізацію прикордонників служба ухвалила "у зв'язку з різким зростанням гібридної загрози на латвійсько-білоруському кордоні за останню добу, коли було виявлено 96 спроб незаконного перетину латвійсько-білоруського кордону".

Також Держприкордонслужба Латвії згадала про збільшення участі білоруської влади в організації потоку нелегальних мігрантів та інформацію про ризики, що свідчить про можливе зростання гібридної загрози.

"Наразі щорічні відпустки співробітників Державної прикордонної служби призупинені, а офіцери, які перебувають у відпустках, із них відкликані", – йдеться в повідомленні.

Також латвійські прикордонники звернуться по допомогу в охороні кордону з Білоруссю до Сил оборони й Національної поліції країни.

Через штучно створену режимом Лукашенка міграційну кризу на кордонах Білорусі з ЄС Латвія у серпні 2021 року запровадила режим надзвичайної ситуації у кількох районах та відтоді продовжує його. 

На початку серпня латвійські посадовці казали, що білоруські служби беруть участь у псуванні загороджень на кордоні, щоб допомагати мігрантам потрапляти до Латвії.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті