Кремінська громада створила у Рівному реабілітаційний простір для осіб з інвалідністю, ветеранів та ВПО з Луганщини

Кремінська громада Луганської області створила реабілітаційний простір для осіб з інвалідністю, ветеранів та переселенців з Луганщини, який працюватиме в Рівному. Про це повідомила Кремінська міська військова адміністрація у facebook 15 серпня.

"У громаді стартував новий проєкт для осіб з інвалідністю, ветеранів та переселенців з Луганської області. Проєкт "Реабілітаційний простір для осіб з інвалідністю, ветеранів та ВПО з Луганської області "Стежка до відновлення" реалізується на базі координаційного центру підтримки внутрішньо переміщених осіб з Луганщини в місті Рівне за адресою: вул. Кавказька, 9-А", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що цільова аудиторія проєкту охоплює широке коло людей: осіб з інвалідністю, ветеранів, внутрішньо переміщених осіб з Луганської області, сім’ї опікунів-піклувальників, родини військовослужбовців, військових та людей похилого віку (60+).

Реабілітаційний простір буде складатися з двох зон: зона фізіопроцедур та оздоровчого масажу, а також зона для арт-терапії, групових занять з психологом та проведення майстер-класів. Для облаштування простору було придбано стаціонарний масажний стіл, масажне крісло, ширму, гуаша масажну, офісні дивани, стільці, столи-трансформери, акустичну систему, декоративний фонтан, світловий стіл-пісочницю та кварцовий пісок до нього, набір гуашевих фарб.

У реабілітаційному просторі надаватимуть безкоштовні послуги з профілактичного та міорелаксуючого масажу, а також арт-терапії. 

У межах реалізації проєкту також заплановані подорож до музею бурштину, майстер-клас з декорування дерев'яних фігурок у техніці "декупаж" з використанням бурштинової крихти, а також екскурсія до галереї європейського живопису "Євро-Арт" тощо.

Все це допоможе покращити здоров'я та самопочуття відвідувачів, зменшити їх соціальну вразливість, сприяти соціальній інтеграції, підтримати родини ветеранів та забезпечити ресурси для успішної адаптації та покращення якості життя під час війни і після її завершення.

"Анкета для реєстрації буде надана додатково", - уточнюється в повідомленні.

Облаштування реабілітаційного простору стало можливим завдяки міні-гранту в рамках проєкту "Інтегрована гуманітарна відповідь в умовах війни та післявоєнного відновлення" за фінансової підтримки DEC (Комітет з надзвичайних ситуацій, Великобританія). Реалізація проєкту здійснюється Громадською організацією "ELAB" за технічної підтримки Christian Aid та при координації МБФ "Альянс громадського здоров'я". 

Раніше повідомлялось, що в Кам'янському на Дніпропетровщині відкрили гуманітарний центр підтримки ВПО "Селидове.UA".

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті