Краматорчанку, яка здавала позиції ЗСУ "брату-днрівцю", посадили на 12 років

Мешканку Краматорська, яка здавала ворогові позиції ЗСУ, присудили 12 років в'язниці. Про це повідомляє "Судовий репортер" із посиланням на вирок. 

Як повідомляється, на початку червня 2023 року під час листування в Telegram жінка погодилася допомагати ворогові. Її співрозмовником був "кулеметник зведеної роти "міністерства доходів і зборів днр".

1,5 місяця вона надсилала фото, відео, текстові та голосові повідомлення про місця знаходження військової техніки ЗСУ в Краматорську та Слов'янську, зокрема авто радіоелектронної розвідки.

Зокрема, писала, що після обстрілу місця поблизу заводу в Слов'янську українські військовослужбовці покинули позиції і прибрали блокпост. Писала, що до Краматорська з Харкова прибувають військові ЗСУ і надалі вони пересуватимуться до Бахмута через місто Часів Яр. 

29 червня зловмисниця передала, що в краматорському кафе "Ria" під час влучання ракети перебували офіцери ЗСУ, які відзначали день народження. Також повідомила, що на території військового аеродрому в Краматорську розташовуються системи ППО.

На судовому засіданні вона повністю визнала себе винною і зізналася, що бойовик "ДНР" - її рідний брат.

Як повідомлялося, СБУ затримала в Одесі російського шпигуна, який хотів балотуватися до Верховної Ради. 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті