"Козацтво і спецформа": в окупованій Жданівці росіяни відкриють класи "військово-патріотичного виховання"

У квазіутворенні "ДНР" продовжують мілітаризацію дітей - у Жданівці планують відкрити класи "військово-патріотичного виховання" під керівництвом героя росії. Про це повідомляють ЗМІ окупантів 21 липня.

Зокрема, повідомляється, що з початку навчального року Магаданський освітній центр "Перспектива" відкриє в окупованіому місті в школі №1 гвардійський клас, а в школі № 2 - клас із "козачим компонентом". 

"Школярі поглиблено вивчать історію вітчизни, пройдуть первинну медичну підготовку та опанують ази військово-прикладних дисциплін, також для дітей буде виготовлено спеціальну форму для занять, повідомили в регіональному міністерстві освіти і науки", - пишуть окупанти, додавши, що головним куратором класів стане герой росії Валерій Куков.

"Викладачами - офіцери росгвардії ДНР і козаки Колимського окружного козачого товариства. Заняття будуть і очними, і дистанційними", - повідомили пропагандисти.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті