Координаційні центри підтримки цивільного населення вже створені у всіх областях України - Верещук

Координаційні центри підтримки цивільного населення вже створені у всіх областях України. Про це віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила в інтерв’ю Укрінформу.

«Координаційні центри вже створені у всіх областях. Вони починають роботу та налаштовують процеси. Їхнє завдання – надавати підтримку та супровід населенню, постраждалому внаслідок війни. Їхні напрями роботи – це ветерани, родини військовослужбовців, діти, внутрішні переселенці, особи з інвалідністю, люди старшого віку», - сказала Верещук.

За її словами, їхня організаційна інфраструктура включатиме координаційні центри при обласних військових адміністраціях та центри життєстійкості в територіальних громадах. Люди звертатимуться на гарячі лінії або в центри життєстійкості в громадах.

Місія координаційних центрів та їхніх центрів життєстійкості на місцях полягає у наданні комплексної підтримки: психологічна підтримка, правова допомога, гуманітарне реагування, медична допомога, житлові питання, соціальний захист.

«Координаційні центри матимуть доступ до центральної та місцевої влади, міжнародних гуманітарних організацій, волонтерських та благодійних груп. Завдання працівників координаційних центрів та центрів життєстійкості полягатиме в тому, щоб допомогти людині за рахунок ефективної координації відповідних ресурсів, послуг та адміністративного впливу», - підкреслила віцепрем’єр.

Як повідомлялося, на початку травня Кабмін ухвалив постанову «Про Координаційні центри підтримки цивільного населення».

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті